Produkter

Multimedia og Artikler

Jo! Service på varmepumpe ER nødvendig!

Publisert 02.03.2022 18:41

 Jo! Service på varmepumpe ER nødvendig!

Se nøye på dette bildet... ( I bunnen av artikkel)
Etter over 20 år i bransjen får vi stadig høre at service eller serviceavtale på varmepumpe ikke er nødvendig og kunder uttaler;
-"Det gjør jeg enkelt selv". Noen kaller det rent lureri konstruert av varmepumpebransjen for å tjene penger og det mest vanlige vi hører er f.eks;
-"Nå har jeg hatt varmepumpen min i over 10 år og aldri hatt service,men den fungerer like bra!"
Dette er feil!
Se nøye på dette bildet. Dette er viften/skovlen i en varmepumpe som det ble foretatt service på for ca.et år siden. Denne delen ble da tatt ut, vasket i kundens dusj og var helt ren. Nå er den igjen full av støv, mugg og soppsporer som blir spredd rundt i huset.
Dette kan være direkte farlig både på kort og lang sikt.
Registeret i pumpen ser likedan ut. Du kan begrense dette med å holde jevnlig vedlikehold selv. Altså støvsuge filter og holde maskinen ren og pen når du likevel har frem støvsugeren. Blir filter ødelagt eller slitt så må du bytte de. Men du bør uansett ha en service og en dypere rens på din varmepumpe jevnlig.
Varmepumpeforeningen anbefaler hvert andre år, men dette kan du avtale litt nærmere med din lokale fagmann. De fleste kan levere enkeltservice og/eller en serviceavtale.
I tillegg til det hygieniske aspektet er det også slik at en varmepumpe, som tetter seg av støv, vil fungere litt dårligere etterhvert som tiden går. Du vil få økt strømforbruk og dårligere effekt (samt høyere slitasje på selve enheten) uten at du nødvendigvis merker det. Derav forstår vi uttalelsen;
-"Jeg har hatt varmepumpe i mange, mange år og aldri tatt service og den fungerer fortsatt helt topp..." Men det er altså ikke slik.
En enkeltservice hos en F-sertifisert montør koster gjerne fra kr.1500,- og oppover. Det er viktig at du bruker en godkjent tekniker som gjør en bra jobb. Her er det dessverre mange som jukser.
Hvor ofte en varmepumpe trenger service avhenger av miljøet den står i, hvor flink du er til enkelt vedlikehold selv, om du benytter varme og aircondition om hverandre osv. Det er svært mange faktorer som spiller inn.
Ikke nøl med å ta kontakt om du trenger hjelp eller har behov for mer informasjon.
Vi har over 20 års erfaring og har alle sertifiseringer.
Uavhengig forhandler/installatør som forhandler og reparerer de fleste merker.
OK Elektriske AS - www.okelektriske.no
Vår erfaring - Din trygghet!
Buskerud-Vestfold-Oslo-Deler av Akershus & andre områder et.avt.
post@okelektriske.no -Tlf 32879600 (Hverdager 10-17)

Ole Kristian Temte OK Elektriske AS Varmepumpe  Se